Minilening aanvragen, ontdek de tips en trucs.

Minilening

Een minilening aanvragen kunt u direct via internet of met uw mobiele telefoon via sms. Snel en makkelijk 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, of 750 euro lenen met deze minilening (minikrediet). Binnen 10 minuten akkoord via email of sms! Minilening aanvragen is de nieuwe en snelle manier om een klein bedrag te lenen. U kunt 24 uur per dag deze minilening aanvragen. Een minilening is bedoeld om snel een kleine lening aan te vragen. Je hebt bijvoorbeeld 500 euro nodig, dan ga je natuurlijk niet naar de bank om die lening aan te vragen.

Een minilening aanvragen is heel eenvoudig

U hoeft slechts enkele gegevens in te vullen op het aanvraagformulier geld lenen. Daarnaast kan een minilening aanvragen super snel. In bijna alle gevallen zal het geleende geld binnen één dag uitgekeerd worden door de geldverstrekker. In dit artikel bekijken wij wat er allemaal komt kijken bij een minilening aanvragen. Het is namelijk heel erg eenvoudig om een minilening aan te vragen, maar er zijn ook een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst kijken wij naar de term minilening, wat is zo’n minilening precies en waarom heeft het deze naam? Vervolgens kijken wij naar het verschil tussen de aanbieders en ook besteden wij aandacht aan de wijzigingen in wetgeving.

Een minilening aanvragen is heel erg simpel, maar voordat u een minilening aanvraagt moet u uiteraard wel weten wat een minilening is. Andere termen die gebruikt worden voor een minilening zijn minikrediet, flexkrediet, flexlening of een kleine lening. Allemaal verschillende termen die eigenlijk hetzelfde product zijn. Een minilening is altijd een lening met een leenbedrag onder de 1.000 euro. U zult geen geldverstrekker vinden die een minilening uitgeeft boven de 1.000 euro. Een minilening aanvragen kan dus alleen tot 1.000 euro.

Het kenmerk van een minilening is zoals net genoemd het kleine bedrag dat u leent, maar ook de korte looptijd is een kenmerk. De looptijd van een minilening is zeer kort te noemen. Bij sommige flexkrediet verstrekkers moet het geld binnen een week weer terugbetaalt zijn. Bij andere verstrekkers heeft u iets langer de tijd. In ieder geval moet het geld binnen maximaal één maand afgelost zijn. Wat een enorm verschil met de persoonlijke lening, waarbij soms een looptijd van 120 maanden gekozen kan worden. Wij gaan nu het tweede onderwerp van dit artikel bekijken. Voordat u een overgaat tot een minilening aanvragen moet u de aanbieders met elkaar vergelijken, er zijn namelijk nogal wat verschillen.

Aanbieders

Elke aanbieder die een minilening verkoopt probeert zijn product zo vaak mogelijk te verkopen. De aanbieder probeert u als consument over te halen om te kiezen voor een minilening aanvragen. Toch is het voor u als consument erg van belang om de aanbieders met elkaar te gaan vergelijken. Hoeveel rente moet u betalen bij aanbieder A, hoeveel bij B en hoeveel bij C? Er zijn tientallen verschillende aanbieders actief op de markt. Als u niet teveel wilt betalen voor uw flexkrediet dan is vergelijken een must. Omdat wij het belang van vergelijken goed snappen hebben wij voor u een aantal betrouwbare kredietverstrekkers geselecteerd. Deze kredietverstrekkers verkopen het product ‘minilening’. Wij hebben gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding van deze aanbieders. De beste aanbieders vindt u terug op deze pagina in de vorm van een links. U kunt zo doorklikken naar de website van de aanbieder en een minilening aanvragen. Een minilening aanvragen is nog nooit zo snel een eenvoudig geweest!

De Wetgeving

Voorheen konden minikrediet aanbieders rentes van wel 25% vragen. Toch bleven veel mensen een minilening aanvragen. Gelukkig heeft de AFM ingegrepen op deze belachelijk hoge rentes die niet acceptabel zijn. Er zijn wat regels veranderd waardoor een flexkrediet verstrekker niet meer dan 15% rente in rekening mag brengen. Sommige kredietverstrekker zijn door deze nieuwe regels gestopt met hun activiteiten. Toch zijn er nog genoeg aanbieders over op de markt, dus u heeft keuze zat bij het minilening aanvragen.

De regels zijn veranderd waardoor er niet meer van die belachelijk hoge rentes worden gevraagd, maar toch moet u goed uitkijken als u een flexkrediet afsluit. Een minilening aanvragen is één ding, maar op tijd aflossen is iets anders. Als u niet op tijd aflost kunnen er flinke kosten in rekening worden gebracht. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus zorg ervoor dat u tijdig aflost. Als u binnen 30 dagen moet aflossen, doe dit dan ook. Doet u dit toch niet, dan zijn de kosten dermate hoog dat de rente boven de 25% uitkomt. In dat geval bent u weer terug bij af.